Amortera, är det att spara?

Ja som frågan lyder: Att amortera, är det att spara? Ja det får man väl verkligen säga. Innan jag började spara pengar i värdepapper så hade jag en tanke att vi skulle amortera bort våra lån på huset.

Vad som däremot fick mig att tänka om var ju först och främst den låga räntan som råder just nu. Samt det faktum att skulle något inträffa i form av att någon blir av med jobb eller dylikt så är det inte säkert att du får låna pengar av banken. Har du däremot pengar i värdepapper eller i något annat format där du har möjligheten att nå dom så äger du själv rätten över dina pengar.

Jag ser också ett bolån som en typ av boendekostnad likt den någon som bor i Hyresrätt har.

Märk väl att jag bara pratar om amortering på huslån. Lån på saker som bil och konsumtion tycker jag absolut att man skall amortera av.

Hur tänker du angående detta? Gå gärna in på inlägget och kommentera.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *