Vad kostar en ny telefon egentligen??

Jag skulle vilja påstå att det beror på hur man räknar!

Låt oss säga att du är 35 år gammal, sugen på en ny telefon och står och tittar på senaste modellen som kostar 10 000 Sek. Du skulle likaväl kunna köpa en telefon för 2 000 Sek, den telefonen har i stort sett samma möjligheter som den dyrare telefonen.

Skillnaden är ju där och då 8 000 Sek. Bara det är ju otroligt mycket pengar.

Låt oss leka med tanken att 35 åriga jag köper den billigare telefonen och sätter in dom 8 000 Sek på en indexfond. När jag senare tittar in på hur mycket pengar det skulle givit mig på given tid(räknat med årlig avkastning på 8%):

  • Efter 10 år skulle jag ha 20 000 Sek
  • Efter 20 år skulle jag ha 44 000 Sek
  • Vi 65 års ålder skulle jag ha hela 94 000 Sek

På detta kommer jag att behöva betala en del skatt också naturligtvis.

94 000 Sek på att köpa den billigare telefonen!! Tänk på det nästa du köper något. Inte vad saken kostar där och då utan vad dom pengarna kan bli med hjälp av ränta-på-ränta.

Tankar kring detta? Gå gärna in och kommentera.

Ett svar på “Vad kostar en ny telefon egentligen??”

  1. Hej Rikarepension

    Man blir ju verkligen helt mörkrädd när man tänker på det.
    Kommer garanterat tänka en gång extra nästa gång man går i köptankar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *