Delmålen

När man har en sån lång horisont som sin egen pension kan det ju ibland kännas som att det är evighet bort innan man når sitt mål.

Därför så har jag lite delmål på vägen som jag tänkte delge med er. Till skillnad från många så har jag valt att ha mina delmål kopplat till utdelningen på våra konton.

Första delmålet bygger på om något extremt tragiskt skulle inträffa. Att antingen jag eller min fru skulle gå vidare. Skulle detta hända så har vi en försäkring som säger att halva huset betalas. Delmål 1 är således att min fru skulle kunna betala räntan på vårt boende med utdelning från portföljen. Detta kan naturligtvis ändras då vi inte har bunden ränta.

Delmål 2 bygger lite på samma sak utan att någon har gått bort. Alltså att kunna betala räntan på huslånet med utdelningen.

Delmål 3 bygger på samma scenario som delmål 1 plus driftskostnader för huset.

Delmål 4 bygger på samma som delmål 2 plus driftskostnader för huset.

Sen måste man ju också ha ett slutmål som känns rimligt. Det stora målet är då att ha en viss summa i utdelning per år när vi går i pension. Denna summan är satt till 125 000 Sek. Då bör vi ha ca 100 000 Sek efter skatt extra i pension varje år och det hade känts väldigt bra.

Alla dessa mål kan ju vara objekt för revidering eftersom ingen kan förutse framtiden.